Yoghurtcake

Claudia Allemeersch
8
60
  • 160 g rozijnen
  • 1 pipetje rumessence (zo in de handel verkrijgbaar)
  • 2 eieren
  • 125 g yoghurt (natuur)
  • 125 g griessuiker
  • 200 g bloem
  • 1 zakje poedergist
  • 4 el maïsolie
  • wat boter om de vorm in te boteren

Neem een kommetje met water en voeg de rumessence toe. Laat de rozijnen hierin gedurende een half uur weken.

Klop ondertussen de volledige eieren luchtig met een mixer. Voeg er nu ook de yoghurt aan toe. Meng er vervolgens de griessuiker onder.

Zeef de bloem (hou twee eetlepels bloem apart) en voeg toe samen met de poedergist.

Voeg de olie toe en meng het deeg goed.

Laat de rozijnen uitlekken en wentel ze door de apart gehouden bloem. Op die manier zullen ze mooi verdeeld blijven in het deeg en niet op de bodem van de vorm zakken.

Giet het deeg nu in de gewenste ingevette vorm en bak af in de oven. Stel die in op 190 °C en laat 45 minuten bakken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.