Yakitori van aardappelen en rundvlees

4
  • 300 g vastkokende aardappelen (ongeveer 3 grote aardappelen)
  • 300 g rundvlees (steak)
  • 1 dl droge sherry
  • 1 dl sake
  • 1 dl sojasaus
  • 150 g suiker
  • zout
  • houten prikkers

Kook de sojasaus, sherry, sake en suiker lichtjes in.
Week de prikkers 30 minuten in lauw water.
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1,5 cm.
Gaar de aardappelblokjes gedurende 3 minuten in licht gezouten water.
Giet af en laat goed uitlekken op keukenpapier.
Snijd ook het rundsvlees in blokjes van 1,5 cm.
Steek de aardappelblokjes en het vlees afwisselend op de prikkers.
Overgiet met de marinade en laat een uurtje marineren.

Zet de oven op de grillstand.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal de prikkers uit de marinade en leg ze op de bakplaat.
Plaats de prikkers onder de grill en gaar de yakitori’s gedurende 7 minuten.
Draai regelmatig om en besmeer ondertussen met de marinade.

Serveer warm.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.