Wrap met aardappel, kip en maïs

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Aardappelsalade is een onmisbaar bijgerecht op een leuke BBQ-avond, maar je kan er nog veel meer mee doen. Zo kan je het gebruiken als vulling voor een heerlijke wrap met aardappel, kip en maïs. Ideaal als lunch!

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen (charlotte)                                         
  • 4 wraps                      
  • 1 pijpajuin
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • mayonaise
  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 1 bos peterselie
  • 1 klein blik maïs
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Giet de aardappelen af en pel ze. Laat afkoelen.

Snijd de aardappelen nu in kleine blokjes en zet even opzij.

Snipper de rode ui en de peterselie fijn en voeg dit toe aan de aardappelen. Meng samen met wat mayonaise, olijfolie, peper en zout tot een aardappelsalade en zet apart.

Snipper de lenteui en zet apart.

Open de maïs, spoel af en zet apart.

Bak de kipfilet in een pan, kruid met peper en zout en laat afkoelen. Snijd in reepjes.

Schil en ontpit de avocado. Plet met een vork, voeg een beetje mayonaise toe en leng indien nodig wat aan met water tot een sausje. Zorg er wel voor dat de saus niet te lopend is.

Warm de wrap op in pan of microgolf. Vul de wrap met aardappelsalade, enkele reepjes kip, wat lenteui en maïs. Werk ten slotte af met de saus en vouw de wrap dicht.  

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.