Gezonde snack van wortelen besprenkelt met limoen en sesamolie. Versier met peterselie of koriander.
Ingrediënten
- 6 wortels
- sap van 1/2 limoen
- 1 kruimeldeeg, kant-en-klaar
- 200 g cottagecheese
- 4 eieren
- 150 ml room/melk
- 1 el gember, geraspt
- zout, peper
- 1 el sesamolie
- Garnituur: platte peterselie of verse koriander
- Taartvorm ø 28 cm
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de wortels in slierten met behulp van een dunschiller. Besprenkel de slierten met limoensap.
Stoom de wortelen 1 à 2 min.
Meng in een kom de cottagecheese , de eieren, de room en gember. Kruid met peper en zout.
Beleg een taartvorm met het deeg. Doorprik het deeg op verschillende plaatsen met een vork.
Giet het mengsel over het deeg. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ± 20 min.
Meng in een kom de wortelslierten met de sesamolie. Schik de wortelslierten op de taart en bak nog ± 10 min. verder in de oven.
Garneer met platte peterselie of koriander.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.