Worteltaart met gember

Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Gezonde snack van wortelen besprenkelt met limoen en sesamolie. Versier met peterselie of koriander. 

Ingrediënten

  • 6 wortels
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 200 g cottagecheese
  • 4 eieren
  • 150 ml room/melk
  • 1 el gember, geraspt
  • zout, peper
  • 1 el sesamolie
  • Garnituur: platte peterselie of verse koriander
  • Taartvorm ø 28 cm  

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de wortels in slierten met behulp van een dunschiller. Besprenkel de slierten met limoensap.

Stoom de wortelen 1 à 2 min.

Meng in een kom de cottagecheese , de eieren, de room en gember. Kruid met peper en zout.

Beleg een taartvorm met het deeg. Doorprik het deeg op verschillende plaatsen met een vork.

Giet het mengsel over het deeg. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ± 20 min.

Meng in een kom de wortelslierten met de sesamolie. Schik de wortelslierten op de taart en bak nog ± 10 min. verder in de oven.

Garneer met platte peterselie of koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.