Worteltaart met gember

4
  • 6 wortels
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 kruimeldeeg, kant-en-klaar
  • 200 g cottagecheese
  • 4 eieren
  • 150 ml room/melk
  • 1 el gember, geraspt
  • zout, peper
  • 1 el sesamolie
  • Garnituur: platte peterselie of verse koriander
  • Taartvorm ø 28 cm  

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de wortels in slierten met behulp van een dunschiller. Besprenkel de slierten met limoensap.
Stoom de wortelen 1 à 2 min.

Meng in een kom de cottagecheese , de eieren, de room en gember. Kruid met peper en zout.

Beleg een taartvorm met het deeg. Doorprik het deeg op verschillende plaatsen met een vork.
Giet het mengsel over het deeg. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ± 20 min.

Meng in een kom de wortelslierten met de sesamolie. Schik de wortelslierten op de taart en bak nog ± 10 min. verder in de oven.
Garneer met platte peterselie of koriander.  

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.