Wortelsoep met spicy breadcrumbs

4

Voor de wortelsoep:

  • 1 kg wortelen, geschild en in stukken
  • 350 g ajuin, gepeld en in stukken
  • een paar takjes verse tijm, grof gehakt
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • versgemalen peper
  • versgemalen zout
  • 1250 ml hete bouillon

Voor de breadcrumbs:

  • 200 g vers brood, zonder korst en in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gemalen oregano
  • ½ tl pili pili, gemalen
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Doe de gesneden wortel, ui en tijm in een ovenschaal.
Verwarm de olijfolie en roer er de honing in los.
Giet het mengsel over de wortelen en meng. Kruid met peper en zout.
Rooster de wortelen in een voorverwarmde oven (180°C) tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.
Haal de stukjes tijm eruit.
Pureer de wortelen samen met de warme bouillon en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Vermaal het brood met een keukenrobot tot grof broodkruim.
Meng er de rest van de ingrediënten door.
Leg het broodkruim in een dun laagje op een bakplaat en bak goudbruin in de oven. Laat afkoelen.

Serveer de soep onmiddellijk, samen met het broodkruim.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.