Wortelsoep met curry en visballetjes geparfumeerd met sinaasappel

Foodpairing
Partner

Foodpairing

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Wortelsoep met visballetjes van steenbolk, koriander en sinaasappel. Met een touch van gember en curry. 

Ingrediënten

  • 300 g steenbolk, grof versneden
  • 1 eiwit
  • 50 g room
  • 1 mespunt vers geraspte sinaasappelschil
  • 1 koffielepel koriander, fijngesneden
  • 25 g boter
  • 45 g prei, grof versneden
  • 55 g ui, grof versneden
  • 400 g wortel, grof versneden
  • 5 g gember
  • 1,25 l water of kippenbouillon
  • currypoeder

 

 

 

 

Recept

Smelt de boter in een pot. Voeg de groenten toe en stoof. Voeg water of kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Gaar de groenten op een zacht vuur. Mix. Voeg currypoeder naar smaak toe en kruid met peper en zout. Houd warm.

Mix de vis met het eiwit in een keukenblender. Doe het mengsel in een kom en plaats deze in ijswater. Roer er beetje bij beetje de room onder. Meng er de koriander en de vers geraspte sinaasappelschil onder. Smaak af.

Maak met behulp van een lepel balletjes van de vismousse. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Leg er de balletjes vismousse in en laat ze garen. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar en kan je ze uit het water halen.

Verdeel de soep over de borden. Leg er de visballetjes in. Werk eventueel af met wat extra koriander.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.