Wortel-witloof-aardappelgratin

Hoofdgerecht
4
55

 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snijd ze in gelijke fijne plakjes. Snipper het witloof fijn.

Wrijf 4 individuele ovenschoteltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in. Leg afwisselend witloof, wortel en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schotels.

Meng de room met de melk, mosterd en peterselie breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de plakjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de oven.  

Haal uit de oven en werk af met de fijngesneden gekookte ham.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.