Wortel-knolseldersalade met kaas

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

15

Vegitarische salade van wortel en knolselder. Op smaak gebracht met harde kaas en afgewerkt met een lightsladressing.

Ingrediënten

  • 1 wortel
  • ¼ knolselder
  • sap van ½ citroen
  • 80 g harde kaas (bv. Oud-Brugge, Comté…)
  • 3 eetlepels lightsladressing
  • peper & zout
  • 2 sneden brood

Recept

Schraap de wortel schoon en rasp hem.

Snijd de schil van het stuk knolselder en snijd het vruchtvlees in grote stukken.

Rasp elk stuk (of snijd het in fijne reepjes).

Meng de knolselderij met het citroensap tegen het verkleuren.

Meng de wortel met de knolselderij en de in blokjes gesneden kaas.

Doe de salade in een kom en overgiet ze met de dressing.

Serveer ze met de geroosterde sneden brood.

Meenemen naar het werk?

Rooster het brood niet en wikkel het in vershoudfolie.

Neem de salade en de dressing mee in aparte doosjes en meng alles aan tafel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.