Start to cook

Wok van varkensvlees en lentegroenten

Geert Van Der Bruggen
4
  • 600 g spiering zonder been
  • arachideolie
  • 1 bot jonge wortelen
  • 1 bot witte asperges
  • 100 g peultjes
  • 1 jonge bloemkool
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 pakje lente-ui
  • 1 bot koriander
  • 1 citroen
  • 100 g pecannoten
  • olie

Voor de marinade

  • een duimdik stuk gember
  • 1 teentje knoflook
  • een takje vers bonenkruid
  • sesamolie
  • een scheutje sojasaus
  • peper

Snijd het varkensvlees in kleine stukjes.

Schil voor de marinade de gember en pel de look. Snijd beide zeer fijn. Doe de look en de gember bij het vlees met het gesneden bonenkruid, enkele druppels sesamolie, een scheutje sojasaus en peper. Meng goed door en laat een half uurtje rusten.

Schil intussen de wortelen en de asperges en snijd alle groenten in kleine stukjes.

Verhit de wok en doe er een scheutje olie in. Schroei het vlees dicht en haal het terug uit de wok. Voeg wat verse olie toe en roerbak de wortelen, de bloemkool en de asperges enkele minuten. Blus met de groentenbouillon en voeg de peultjes toe. Bak verder tot het vocht is verdampt. Doe er het varkensvlees terug bij om door te warmen.

Werk de wokschotel af met de gesneden lente-ui en koriander, de noten en de geraspte schil van de citroen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.