
- 600 g varkensgebraad
- 1 rode ui
- 1 bosje lente-uitjes
- 200 g sojascheuten
- 200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries)
- 200 g champignons
- 1 kleine broccoli
- 1 paksoi
- sesamolie
- 1 flesje sojasaus
- 2 blaadjes laurier
- enkele korianderbolletjes
- gemberpoeder
- gemberolie
- oestersaus
- peper
Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.
Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.
Snijd de gepelde ui in ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.
Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.
Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paksoi in reepjes.
Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie. Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij. Roerbak 2 minuten.
Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut. Kruid naar smaak bij met peper.
Smakelijk