Wok met varkensgebraad en groenten

Thema
Wok
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Klassieke wok met varkensgebraad en allerlei groenten. Dresseer met een sausje van gember voor een sterkere smaak. Snel gereed en dus ideaal voor na een drukke dag. 

Ingrediënten

  • 600 g varkensgebraad
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten
  • 200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries)
  • 200 g champignons
  • 1 kleine broccoli
  • 1 paksoi
  • sesamolie
  • 1 flesje sojasaus
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele korianderbolletjes
  • gemberpoeder
  • gemberolie
  • oestersaus
  • peper

Recept

Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.

Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.

Snijd de gepelde ui in ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.

Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.

Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paksoi in reepjes.

Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie. Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij. Roerbak 2 minuten.

Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut. Kruid naar smaak bij met peper.

Smakelijk.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.