Wok met varkensgebraad en groenten

4
  • 600 g varkensgebraad
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g sojascheuten
  • 200 g peultjes of sperzieboontjes (diepvries)
  • 200 g champignons
  • 1 kleine broccoli
  • 1 paksoi
  • sesamolie
  • 1 flesje sojasaus
  • 2 blaadjes laurier
  • enkele korianderbolletjes
  • gemberpoeder
  • gemberolie
  • oestersaus
  • peper

Snijd het varkensvlees in kleine blokjes. Doe het in een kom met de sojasaus, laurier, korianderbolletjes en een mespunt gemberpoeder.
Dek af en laat een paar uur - of beter nog een nacht - marineren.

Snijd de gepelde ui in ringen. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de sojascheuten onder de koudwaterkraan.
Blancheer de peultjes of de boontjes 2 minuten in gezouten water.
Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de paksoi in reepjes.

Roerbak het vlees en de ui 3 minuten in sesamolie. Doe er de peultjes (of boontjes), de champignons en de broccoli bij. Roerbak 2 minuten.
Voeg de paksoi en de sojascheuten toe en roerbak 2 minuten. Doe er de lente-uitjes bij en roerbak 1 minuut. Kruid naar smaak bij met peper.

Smakelijk

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.