Witloofsoep met rivierkreeftjes

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Elegante soep van witloof, gepresenteerd met rivierkreeftjes. Met een zoete toets van honing. 

Ingrediënten

  • 20 stronken witloof
  • groentebouillon
  • honing
  • room
  • 1 aardappel
  • 80 g rivierkreeftjes
  • verse bieslook
  • peper

Recept

Snijd de aardappel in kleine stukjes.

Snijd het witloof fijn en hou 2 stronkjes witloof apart.

Stoof het witloof en de aardappelstukjes even kort aan en voeg dan water en bouillonblokjes toe. Laat doorkoken.

Mix en voeg een beetje honing en een scheutje room toe.

Kruid af met de versgemalen peper.

Voeg de rivierkreeftjes en reepjes witloof toe en werk af met de bieslook.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.