Witloofsoep

Broodje kaas
4
45
  • 5 stronkjes witloof
  • 1 ui
  • 2 kleine aardappelen
  • 1 liter water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • een klontje boter
  • ½ blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • peper en zout
  • 2 sneden oud brood
  • scheutje olijfolie

Maak het witloof schoon, verwijder het bittere gedeelte en snijd de struikjes in stukken van 1 cm. Reinig en was de overige groenten en snijd ze in stukken.

Smelt de boter en stoof hierin het witloof en de andere groenten. Kruid, overgiet met de bouillon en laat gaar worden.

Giet de soep door een roerzeef en voeg de gehakte kervel toe. Deze soep kan nog verder afgewerkt worden als roomsoep.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.