Witloofsla met pindasaus

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Fris slaatje van groenten met een zelfgemaakte pindasaus. Heerlijk zacht en zoet!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof (niet te groot)
  • ¼ ui
  • 1 kl suiker
  • ½ kl zout
  • ¼ kl witte peper
  • 2 kl sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gemalen pindanootjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • Geraspte worteltjes

Recept

Was het witloof en verwijder de harde kern. Houd enkele hele witloofblaadjes afzonderlijk.

Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water en snijd nadien in reepjes.

Snijd de ui, rode peper en het teentje knoflook in fijne stukjes.

Meng suiker, zout, peper, sesamolie, olijfolie en gemalen pindanootjes onder elkaar.

Overgiet de reepjes witloof met de saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.