Witloofsla met pindasaus

4
  • 4 stronkjes witloof (niet te groot)
  • ¼ ui
  • 1 kl suiker
  • ½ kl zout
  • ¼ kl witte peper
  • 2 kl sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el gemalen pindanootjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • Geraspte worteltjes
Dien op met koud of warm vlees (bijvoorbeeld kip). Strooi er stukjes pindanootjes overheen. Versier het bord met witloofblaadjes, geraspte wortelen en kerstomaten.

Was het witloof en verwijder de harde kern. Houd enkele hele witloofblaadjes afzonderlijk.

Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water en snijd nadien in reepjes.

Snijd de ui, rode peper en het teentje knoflook in fijne stukjes.

Meng suiker, zout, peper, sesamolie, olijfolie en gemalen pindanootjes onder elkaar.

Overgiet de reepjes witloof met de saus.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.