Witloofschuitjes met lamsgehakt

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Kalfsgehakt gelegd op een bedje van rijst, omringd met witloofschuitjes. Overgoten met een heerlijke witte saus. Ideaal voor elk seizoen!

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g lamsgehakt "Pastorale"
  • 2 zakjes rijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ei
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 bosje gehakte koriander
  • 1 bosje gehakte bladpeterselie
  • peper en zout

Voor de witte saus

  • 350 ml melk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • 100 g gemalen kaas

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel het witloof, snijd het overlangs in twee en verwijder de harde kern.

Snijd een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten.

Stoof het witloof even aan in de pan.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt.

Kruid bij met peper en zout.

Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe.

Voeg een beetje melk toe en klop goed.

Voeg de rest van de melk toe.

Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.