Witloofschuitjes met lamsgehakt

4
45
  • 4 stronkjes witloof
  • 300 g lamsgehakt "Pastorale"
  • 2 zakjes rijst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ei
  • ½ kl kaneel
  • ½ kl komijnpoeder
  • 1 bosje gehakte koriander
  • 1 bosje gehakte bladpeterselie
  • peper en zout

Voor de witte saus

  • 350 ml melk
  • 15 g boter
  • 20 g bloem
  • 100 g gemalen kaas

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel het witloof, snijd het overlangs in twee en verwijder de harde kern.

Snijd een schijfje van de bolle kant van het witloof zodat je het als een schuitje horizontaal kunt zetten.

Stoof het witloof even aan in de pan.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Meng de ui, de knoflook, het ei, de kaneel, de komijn, de koriander en de peterselie door het gehakt.

Kruid bij met peper en zout.

Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

Leg de witloofschuitjes in een ovenschaal en vul ze met het gekruide lamsgehakt.

Dek af met aluminiumfolie en zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Laat voor de witte saus de boter smelten en voeg de bloem toe.

Voeg een beetje melk toe en klop goed.

Voeg de rest van de melk toe.

Serveer de witloofschuitjes met de witte saus en rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.