Witloofsalade met vinaigrette van vissaus en verse munt

Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

20

Salade besprenkelt met een vinaigrette van vissaus met een frisse touch van limoen en munt. Heerlijk bijzondere combinatie van bitter en zuur!

Ingrediënten

  • 2 stronkjes witloof (gesneden in julienne)
  • 6 blaadjes verse munt
  • 1 el gepelde, ongezouten pindanoten

Voor de vinaigrette van vissaus:

  • 1 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1½ el vers limoensap
  • ½ kl geperste look
  • ½ kl gehakte Spaanse peper

Recept

Rooster de gepelde pindanoten in een pan.

Gebruik hiervoor geen vetstof.

Maal de pindanoten grof met een keukenrobot of plet ze in een stamppot.

Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette van vissaus.

Doe het limoensap en de rietsuiker in een kom.

Meng tot alle suiker is opgelost.

Voeg dan de vissaus, look en Spaanse peper toe en meng goed.

Neem een slakom en meng het witloof, munt en de vinaigrette van vissaus voorzichtig onder elkaar.

Meer infomatie over witloof kan je vinden op www.witloofgaatvreemd.be.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.