Witloofsalade met vinaigrette van vissaus en verse munt

1
  • 2 stronkjes witloof (gesneden in julienne)
  • 6 blaadjes verse munt
  • 1 el gepelde, ongezouten pindanoten

Voor de vinaigrette van vissaus:

  • 1 el vissaus
  • 1 el rietsuiker
  • 1½ el vers limoensap
  • ½ kl geperste look
  • ½ kl gehakte Spaanse peper
Serveer de salade op een bord of in een kom en werk af met de gemalen pindanoten. Je kan ook in stukjes gestoomde of gekookte kip, de restjes van gebraden kip, gekookte en gestoomde scampi of carpaccio van rundvlees bij de salade doen. Heerlijk fris.

Rooster de gepelde pindanoten in een pan.
Gebruik hiervoor geen vetstof.
Maal de pindanoten grof met een keukenrobot of plet ze in een stamppot.
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes.

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette van vissaus.
Doe het limoensap en de rietsuiker in een kom.
Meng tot alle suiker is opgelost.
Voeg dan de vissaus, look en Spaanse peper toe en meng goed.

Neem een slakom en meng het witloof, munt en de vinaigrette van vissaus voorzichtig onder elkaar.

Meer infomatie over witloof kan je vinden op www.witloofgaatvreemd.be.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.