Lekker slaatje van eend met witloof en andijvie. Geserveerd met een sausje van rode vruchten en sneedjes brood. Een zacht en zomers slaatje.
Ingrediënten
- 1 stronk witloof
- het hart van 1 andijvie
- 16 sneetjes gerookte eendenfilet
- 12 framboosjes en een trosje aalbessen
- 8 sneetjes brood
- 4 el olijfolie
- 1 el frambozenazijn (of soortgelijke)
- 1 el frambozen- of bessengelei
- zout
- benodigdheden: ronde uitsteekvorm
Recept
Neem het hart van de andijvie en was de bladeren. Snijd in dunne reepjes (julienne), zwier droog en laat rusten in de koelkast.
Neem een kleine pan voor de saus en voeg de gelei, frambozenazijn en olie toe. Klop op tot een homogene massa.
Zet de pan op het vuur en laat de saus wat inkoken. Voeg zout toe en zet apart.
Haal mooie ronde vormpjes uit de sneetjes brood en laat kleuren langs beide kanten in een voorverwarmde oven.
Meng het witloof en de andijvie in een grote kom met twee eetlepels saus en leg de sla op een serveerschaal. Leg de warme toastjes erop.
Garneer de gerookte eendenfilet er rond en werk af met de frambozen en aalbessen. Verdeel de overgebleven saus over de salade en serveer.
Serveertip: Als pintxo dresseer je op eenzelfde wijze, maar op kleine bordjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.