Witloofsalade met gerookte eendenfilet

1
  • 1 stronk witloof
  • het hart van 1 andijvie
  • 16 sneetjes gerookte eendenfilet
  • 12 framboosjes en een trosje aalbessen
  • 8 sneetjes brood
  • 4 el olijfolie
  • 1 el frambozenazijn (of soortgelijke)
  • 1 el frambozen- of bessengelei
  • zout
  • benodigdheden: ronde uitsteekvorm
Snijd het witloof in dunne reepjes (julienne) en besprenkel met wat citroensap.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
 
Neem het hart van de andijvie en was de bladeren.
Snijd in dunne reepjes (julienne), zwier droog en laat rusten in de koelkast.

Neem een kleine pan voor de saus en voeg de gelei, frambozenazijn en olie toe.
Klop op tot een homogene massa.
Zet de pan op het vuur en laat de saus wat inkoken.
Voeg zout toe en zet apart.

Haal mooie ronde vormpjes uit de sneetjes brood en laat kleuren langs beide kanten in een voorverwarmde oven.
Meng het witloof en de andijvie in een grote kom met twee eetlepels saus en leg de sla op een serveerschaal.
Leg de warme toastjes erop.
Garneer de gerookte eendenfilet er rond en werk af met de frambozen en aalbessen.
Verdeel de overgebleven saus over de salade en serveer.

Serveertip: Als pintxo dresseer je op eenzelfde wijze, maar op kleine bordjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.