Witloofrolletjes met gekookte ham
Witloofrolletjes met ham is een Vlaamse klassieker die zijn naam zeker verdient. Ga voor een heerlijke winterschotel waar je maar niet genoeg van krijgt en maak deze witloofrolletjes!
Recept
Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen.
Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is.
Je kunt het witloof ook stomen of garen in een kookpan met een weinig water.
Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren.
Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.
Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal.
Giet de kaassaus over de witloofrolletjes en strooi er nog wat extra kaas bovenop.
Zet het witloof in de oven op 180°C gedurende 10 minuten.
Serveer de witloofrolletjes met ham en kaas met puree.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.