Witloofrolletjes met gekookte ham

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

70

Een Vlaamse klassieker die zijn naam zeker verdiend. Heerlijke winterschotel waar je maar niet genoeg van krijgt!

Ingrediënten

  • 8 plakjes gekookte Meesterlyck-ham
  • 8 stronkjes witloof
  • 1 citroen
  • 40 g bloem
  • 60 g boter 
  • 2 dl melk
  • 1 pakje gemalen kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recept

Snijd het bittere kegeltje aan de onderkant van het witloof uit. Leg de stronken op een beboterde ovenplaat. Leg er wat klontjes boter op, giet er wat water en het sap van een halve citroen overheen.

Kruid met peper en nootmuskaat. Dek af en laat het witloof een half uurtje garen in een oven op 150°C tot het mooi glazig is.

Je kunt het witloof ook stomen of garen in een kookpan met een weinig water.

Maak een gebonden witte saus met bloem, melk, zout, peper en nootmuskaat. Warm even door om de bloemsmaak te elimineren.

Doe er de gemalen kaas bij en kruid eventueel bij.

Wikkel het witloof in de ham en leg het in een beboterde ovenschaal.

Giet er de kaassaus over en strooi er nog wat extra kaas bovenop.

Zet 10 minuten in een oven op 180°C.

Serveer met puree.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.