Witloofquiche met feta en rucola

Hoofdgerecht
Lekker voor kinderen
Quiche
4
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 3 stronkjes witloof
  • 100 g feta
  • 1 ui
  • 2 el verse tijm
  • 25 g suiker
  • 50 g ongezouten boter
  • handvol geroosterde pijnboompitten
  • ovenvaste schotel van 22 cm diameter
Je kan het bladerdeeg vervangen door pizzadeeg. Dat is minder vetrijk.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de ui 5 minuten tot hij glazig is. Haal de gebakken ui uit de pan en zet apart.

Smelt nu de rest van de boter en strooi er de suiker gelijkmatig over. Laat de boter en suiker karamelliseren en verwarm nog een paar minuten op een matig warm vuur.

Was het witloof en snijd het in de lengte doormidden. Leg het witloof bij de gekaramelliseerde suiker en strooi tijm langs beide kanten van het witloof. Bak nog een aantal minuten op een laag vuurtje.

Vet de taartschotel in met boter of gebruik bakpapier. Leg het bladerdeeg in de schotel en prik de bodem in met een vork.

Doe eerst het witloof erin, leg daarop de verkruimelde feta, de geroosterde pijnboompitten en de ui, kruid bij met peper en bak 25 minuten in de oven.

Werk af met wat feta en tijm en bestrooi met de rucola.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief