Witloof op de barbecue

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Heerlijk barbecuehapje van witloof ingesmeerd met zoete barbecuesaus. Serveer met een lekker stukje vlees!

Ingrediënten

Voor 50 ml barbecuesaus

  • 1 fijngehakte ui
  • 8 ontpitte rode pepertjes
  • 4 teentjes look
  • ¼ l rode wijnazijn
  • 2 el rietsuiker
  • 2 kl honing
  • 4 el ketchup
  • ½ kl sambal
  • 1 el Provençaalse kruiden

Recept

Voor de barbecuesaus:

Doe alle ingrediënten in een blender en meng tot een fijne saus is bekomen.

Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper, zout, suiker of azijn.

Voor het witloof:

Spoel het witloof, laat even uitlekken.

Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.

Stoom de stronkjes in een stoommandje tot ze gaar zijn (check met een scherp mes).

Rol elk stronkje afzonderlijk in de barbecuesaus.

Bak op de barbecue.

Draai regelmatig om en borstel extra saus erop tot ze mooi bruin zijn.

Serveertip: Ideaal bij BBQ, gebraden kip en varkensvlees.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.