Witloof met jeneverschuim – afgewerkt met jeneverbessen en een jenevershot

10
  • 1 stronk witloof
  • 200 g panna cotta
  • 40 ml graanjenever
  • 10-tal rode en/of blauwe bessen
  • jenever (graanjenever of bessenjenever)
  • paprikapoeder
Spoel het witloof en verwijder de blaadjes zorgvuldig.
Laat ze drogen op keukenpapier.
Laat de panna cotta smelten au bain-marie.
Meng de panna cotta met de graanjenever en klop op tot een schuimige massa.
Laat afkoelen in de koelkast tot een stevige massa is bekomen.
Klop opnieuw op en laat opnieuw opstijven in de koelkast (deze handeling mag nog eens herhaald worden).
Draai het mengsel tussen twee lepels tot een mooie vorm is bekomen en vul hiermee de witloofblaadjes op.
Versier met de bessen en werk af met wat paprikapoeder.

Serveertip: Serveer dit hapje met een jenevershot in een ijsgekoeld shotglaasje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.