Witloof met jeneverschuim – afgewerkt met jeneverbessen en een jenevershot

Number of persons
Aantal personen

10

Ingrediënten

  • 1 stronk witloof
  • 200 g panna cotta
  • 40 ml graanjenever
  • 10-tal rode en/of blauwe bessen
  • jenever (graanjenever of bessenjenever)
  • paprikapoeder

Recept

Spoel het witloof en verwijder de blaadjes zorgvuldig.
Laat ze drogen op keukenpapier.
Laat de panna cotta smelten au bain-marie.
Meng de panna cotta met de graanjenever en klop op tot een schuimige massa.
Laat afkoelen in de koelkast tot een stevige massa is bekomen.
Klop opnieuw op en laat opnieuw opstijven in de koelkast (deze handeling mag nog eens herhaald worden).
Draai het mengsel tussen twee lepels tot een mooie vorm is bekomen en vul hiermee de witloofblaadjes op.
Versier met de bessen en werk af met wat paprikapoeder.

Serveertip: Serveer dit hapje met een jenevershot in een ijsgekoeld shotglaasje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.