Witloof en gamba’s met rode curry

4
  • 4 stronkjes witloof
  • 8 gamba’s
  • 1 appel granny smith
  • 150 g rode currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 kl suiker
  • slaolie (om te wokken)
  • rood pepertje
  • gehakte peterselie
Blancheer de stronkjes witloof, snijd in de lengte en snijd het hartje uit.
Snijd de appel in stukjes.

Verhit een lepel olie en laat de stukjes appel met de currypasta goudbruin worden.
Voeg de gamba’s en de kokosmelk toe.
Laat ongeveer 8 minuten inkoken en voeg suiker toe.
Voeg tenslotte het witloof toe aan de gamba’s in currysaus.

Werk af met in ringetjes versneden rode peper en gehakte peterselie.

Serveertip: Dien op met geparfumeerde, gestoomde rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.