Witloof en gamba’s met rode curry

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Rode curry met witloofstronkjes en gambas. Verzacht met kokosmelk en stukjes appel. 

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 8 gamba’s
  • 1 appel granny smith
  • 150 g rode currypasta
  • 100 ml kokosmelk
  • 3 kl suiker
  • slaolie (om te wokken)
  • rood pepertje
  • gehakte peterselie

Recept

Blancheer de stronkjes witloof, snijd in de lengte en snijd het hartje uit.

Snijd de appel in stukjes.

Verhit een lepel olie en laat de stukjes appel met de currypasta goudbruin worden.

Voeg de gamba’s en de kokosmelk toe.

Laat ongeveer 8 minuten inkoken en voeg suiker toe.

Voeg tenslotte het witloof toe aan de gamba’s in currysaus.

Werk af met in ringetjes versneden rode peper en gehakte peterselie.

Serveertip: Dien op met geparfumeerde, gestoomde rijst.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.