Witblauw gebraden ossenhaas met bospaddenstoelenjus en dragon

4
  • 4 stukken Witblauw ossenhaas van ongeveer 180 g 
  • 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olijfolie 
  • grof zout en versgemalen peper 
  • een 20-tal zilveruitjes 
  • 200 g bospaddenstoelen 
  • 1 eetlepel dragonblaadjes 
  • 1 eetlepel tomatenblokjes 
  • 2,5 dl geconcentreerde runderbouillon 
  • 1dl rode wijn

Maak de zilveruitjes schoon en stoof half gaar in een lepel water en een lepel boter.

Rol de bospaddenstoelen door een vochtige doek om takjes en zand te verwijderen.

Verhit de olie en de boter in een koekenpan. Bak de Witblauw ossenhaas om en om. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal. Gaar verder in de oven, afhankelijk van de dikte, 4 à 8 minuten op 180°C.

Bak de paddenstoelen en de zilveruitjes op hoog vuur in dezelfde pan. Haal uit de pan en houd warm.

Blus de pan met rode wijn en laat inkoken. Voeg de bouillon toe, laat verder inkoken tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper.

Ga met de pepermolen over het vlees en strooi er grof zout over. Schik het gekruide vlees op warme borden.

Lepel er de warme groenten en de koude tomatenblokjes rond, strooi er de gesneden dragon over en lepel de saus erlangs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.