Wijtingtartaar met ramenas en knolselderstructuren

Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

Wijtingtartaar

  • 1 verse wijting van 1 kg
  • 1 limoen
  • algenzout

Zoutmengeling

  • 250 g grof zeezout
  • 250 g keukenzout
  • 150 g suiker
  • rasp van 2 limoenen

Wijtingrolletjes

Knolselderstructuren

  • ½ knolselder
  • 50 g trompette de la mort
  • 25 g geroosterde hennepzaadjes
  • 1 limoen
  • olijfolie en boter
  • peper, zout en algenzout

Afwerking:

  • Japanse bergpeterselie
  • of seizoenskruiden naar keuze

Recept

Wijtingtartaar:

Fileer de wijting of vraag dit aan je vishandelaar. Marineer de wijting filets 2 uur in de zoutmengeling, spoel ze af onder stromend water en laat ze 30 minuten ontzouten in koud water. Snij de wijting filets in heel fijne tartaar, kruid met algenzout en voeg het sap en de rasp van 1 limoen toe. Tip: vries de wijting kort in dan is hij makkelijker te snijden.

Wijtingrolletjes:

Snij flinterdunne repen van de rammenas, schik er de tartaar op en rol op. Laat 2 uur opstijven in de koelkast en snij in de gewenste vorm.

Knolseldersla:

Snij zeer fijne blokjes van de knolselder. Snij de trompette de la mort eveneens zeer fijn, meng met de knolselder, geroosterde hennepzaadjes en breng op smaak met olijfolie, limoensap en algenzout.

Knolselderchips:

Snij met een dunschiller reepjes van de knolselder. Frituur ze op 170°C en breng op smaak met zout.

Knolseldercrème:

Snij de rest van de knolselder in stukken en kook gaar in gezouten water. Mix met wat room en boter tot een smeuïge crème. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking:

Zet enkele wijting rolletjes op het bord. Schik er de knolseldersla, de crème van knolselder en de chips van knolselder rond. Werk af met Japanse bergpeterselie of seizoenskruiden naar keuze.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.