Wijting uit de oven met kreeftenbisque en saffraan

Wijting uit de oven met kreeftenbisque en saffraan

Een aantrekkelijk winters hoofdgerecht dat smaakt naar meer. Schotel van wijting met kokkels. Serveer het met pompoenpuree en een sausje van mandarijn. 

Hoofdgerecht

100 min

Moeilijk

Personen 4

Ingrediënten

    Wijting

    Pompoenpuree

    Geroosterde pompoen

    Mandarijn

    Bisque

    Kokkels

    Pompoenolie

    Garnituur

28 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Voor de wijting:

    Verhit 1 liter water met 100 g zout, los het zout op en laat de pekel afkoelen. Fileer de wijtingen of vraag dit aan je vishandelaar. Leg de filets 10 minuten in de koude pekel, haal uit, reinig en bewaar in de koelkast. Op het moment van serveren: wrijf de filets in met hoeveboter en gaar ze 3 minuten in de oven op 250°C.

    Voor de pompoenpuree:

    Voor de geroosterde pompoen:

    Voor de bisque:

    Voor de pompoenolie:

    Voor de mandarijn:

    Voor de kokkels: