Wijting stoofpotje met paprika en kokos

Hoofdgerecht
Ilse D'hooge
4
(60) 30

wijting marinade

  • 500 gram wijtingfilets met vel
  • sap van 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 el olie
  • peper en zout

groenten-kokos

vispotje

  • 2 el maïzena

afwerking

 

Omdat stoofpotjes ook anders kunnen zijn: vis van bij ons met een exotische toets!

wijting marinade
 

Snijd de wijtingfilets in hapklare stukken. Doe het limoensap samen met de uitgeperste knoflookteentjes, het komijnpoeder, paprikapoeder en olie in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om tot een marinade. Voeg de wijting toe, schep om en dek de kom af. Laat de vis minimaal een uur in de koelkast marineren.

groenten-kokos

Snijd de ui in halve ringen en de paprika’s in kleine reepjes. Verhit een klontje boter met een eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en paprika tot ze zacht geworden zijn. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Roer om, breng aan de kook en zet dan het vuur zachter. Laat 15 minuten pruttelen onder deksel, roer regelmatig om.

vispotje

Voeg de wijting en marinade bij de groenten-kokos en laat nog 5 à 7 minuten garen. Los de maïzena op in een beetje water, voeg toe en roer goed om. Laat 2 minuten zachtjes koken tot sausdikte.

afwerking

Verdeel de visstoofpot over diepe kommen of borden. Serveer met gekookte rijst en garneer met ringen van pijpajuin.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.