Wijting met Chinese kool en appeltzatziki

4
(10) 25

Wijting heeft zalig zacht visvlees en kan je op duizend-en-één manieren combineren. In dit recept bak je wijting in de pan en serveer je 'm met krokant spek, Chinese kool en frisse tzatziki. 

  • 700 g aardappelen, geschild
  • klontje boter
  • 140 g (kalkoen)spek
  • 1 Chinese kool, schoongemaakt
  • 1 rode ui, schoongemaakt en gepeld
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • 1,5 el olijfolie
  • scheutje ciderazijn
  • peper en zout
  • 4 wijtingfilets
     

Voor de appeltzatziki

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 4-tal takjes dragon, alleen de blaadjes, fijngehakt
  • 1 friszure appel, bijv. Greenstar of Kanzi
  • 2 el opgelegde zilveruitjes
  • zeste van ½ citroen
  • 2 tl ciderazijn
  • peper en zout

Voor de appeltzatziki:


Roer de yoghurt los met de dragon.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes. Hak de zilveruitjes fijn. Meng beiden door de yoghurt. Werk de saus af met citroenzeste, ciderazijn, peper en zout.

Snijd de aardappels in 4 en kook ze gaar in gezouten water. Giet af.
Plet ze grof met een vork.
Smelt een klontje boter in een sauteerpan.
Bak er het spek goudbruin in aan.
Snijd de Chinese kool in kwarten en dan in reepjes. Snijd de rode ui in 8 partjes en halveer elk partje in de breedte, zodat je hapklare stukjes krijgt.
Bak kool en ui mee met het spek tot geslonken en gaar. De groenten mogen hier en daar wat bruine randjes krijgen, dat zorgt voor extra smaak.
Voeg de aardappels toe.
Neem van het vuur, roer er peterselie, olijfolie en ciderazijn door en kruid bij met peper en zout.
 

Voor de wijting:

Dep de wijtingfilets droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze in een klontje boter op middelhoog vuur goudbruin. Laat de filets lang genoeg bakken voor je ze omdraait: als ze nog aan de pan plakken, zijn ze nog niet klaar om te draaien. Keer om en bak nog een 2-tal minuten tot ze gaar zijn.

Verdeel de aardappelsalade over 4 borden. Leg er de wijtingfilets op en werk af met een schepje yoghurtsaus.

Serveer de wijtingfilets met Chinese kool en appeltzatziki.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.