Wijting cordon bleu, rode bietensla en mierikswortelsaus

Dranken
Ilse D'hooge
4
40

wijting cordon bleu

  • 8 wijtingfilets zonder vel (500 g)                         
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 4 el Panko (Japans broodkruim)
  • peper en zout

rode bietensla

  • 500 g rode biet voorgekookt
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kappertjes

mierikswortelsaus

  • 2 el mierikswortelcrème
  • 1 el honing
  • 4 el zure room

afwerking

  • boter en olie om in te bakken
  • 200 g rucola

 

Wijting, een heel verrassende vis die het ook prima in slaatjes doet!

wijting cordon bleu
 

Snijd de mozzarella in 8 plakjes. Leg vier van de acht visfilets op een proper werkvlak. Kruid met peper en zout en verdeel de mozzarella over de filets. Leg er een tweede filet bovenop. Steek vast met houten of metalen prikkers. Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de Panko. Bewaar koel.

rode bietensla

Snijd de rode biet in hapklare blokjes, meng met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout, roer om, voeg de kappertjes toe en laat even marineren.

mierikswortelsaus

Meng de mierikswortel met de honing en zure room, kruid af met peper en zout.

afwerking

Smelt ruim boter en olie in een diepe pan. Bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin. Serveer met rucola, rode bietensla en mierikswortelsaus.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.