Westmalle Trappistenkaas - eekhoorntjesbrood - koffie - quinoa

  • 2 dl water
  • 100 g koffie
  • 100 g ui
  • tijm
  • 1 laurier
  • 15 g sojasaus
  • 50 g rode wijn
  • 150 g runderbouillon
  • 2,5 dl melk
  • 0,5 dl Westmalle Tripel
  • 200 g Westmalle Trappistenkaas, geraspt
  • 4,5 g kappa
  • 1 champignon

Zet koffie met het water en de gemalen koffie.

Bak de ajuin met de tijm en laurier in wat boter. Blus met sojasaus en rode wijn. Laat inkoken. Voeg rundbouillon en de verse koffie toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken. Zeef, breng op smaak en werk de saus af met een klontje boter.

Breng de melk met het bier en de kappa aan de kook. Voeg de kaas toe en meng tot een homogene massa. Giet uit op een plaat en laat geleren. Snijd in stukjes en mix tot een homogene, gladde massa.

Reinig de champignons en bak in hete boter. Smaak af.

Bron: www.foodpairing.com

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.