Wedges en dip

Aperitiefhapje
Varia
Patapas
Tapas
4

Voor de wedges

  • 10 bloemige aardappelen
  • 1 dl arachideolie
  • cayennepeper
  • grof zout

Voor de dipsaus

  • 1 el zure room
  • 1 koffielepel fijngesneden koriander
  • 1 koffielepel fijngesneden bieslook
  • peper en zout
  • 1 mespunt knoflookpasta
  • 1 el yoghurt
  • 1 el (verse) mayonaise

Voor de wedges

Spoel de ongeschilde aardappelen en snijd ze in dikke frieten.
Doe olie in een grote pan en bak de frieten, op matig warm vuur, krokant en gaar.
Bak dus niet te snel.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de dipsaus

Roer de zure room, yoghurt en kruiden (koriander, bieslook en knoflookpasta) los.
Voeg mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.

Strooi grof zout en cayennepeper over de wedges en serveer met de dipsaus.
You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief