Wedges en dip

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Lekker hapje van aardappelfrietjes met een sausje. Een origineel hapje waar je gasten van zullen opkijken!

Ingrediënten

Voor de wedges

  • 10 bloemige aardappelen
  • 1 dl arachideolie
  • cayennepeper
  • grof zout

Voor de dipsaus

  • 1 el zure room
  • 1 koffielepel fijngesneden koriander
  • 1 koffielepel fijngesneden bieslook
  • peper en zout
  • 1 mespunt knoflookpasta
  • 1 el yoghurt
  • 1 el (verse) mayonaise

Recept

Voor de wedges:

Spoel de ongeschilde aardappelen en snijd ze in dikke frieten.

Doe olie in een grote pan en bak de frieten, op matig warm vuur, krokant en gaar.

Bak dus niet te snel.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Voor de dipsaus:

Roer de zure room, yoghurt en kruiden (koriander, bieslook en knoflookpasta) los.

Voeg mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.

Strooi grof zout en cayennepeper over de wedges en serveer met de dipsaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.