Warme salade met kip, gebakken witloof en hazelnoot-sinaasappeldressing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Maak jij altijd dezelfde salade? Zorg voor afwisseling met deze heerlijke warme salade met kip, witloof en hazelnoot-sinaasappeldressing. Wie weet wordt deze wel jouw nieuwe favoriet! 

Ingrediënten

Voor de dressing:

  • 40 g hazelnoten
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 1 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd

Voor de salade:

  • 4 stronken witloof
  • 400 g kipfilet
  • 2 dikke sneden rozijnenbrood
  • nootmuskaat
  • 200 g veldsla
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Recept

Maak eerst de dressing. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen. Hak ze heel fijn en meng ze met het sinaasappelsap, het appelazijn, de olijfolie en de grove mosterd. Kruid naar smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilet in plakjes. Snijd het witloof in partjes. Snijd het rozijnenbrood in blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie en bak de broodblokjes goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de kipplakjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

Smelt in een andere pan een klontje boter en stoof op een laag vuur de partjes witloof beetgaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verhoog het vuur en laat karamelliseren.

Spoel de veldsla en zwier ze droog. Maak een bord met de gebakken kip, witloof, veldsla en hazelnootdressing.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.