Warm slaatje van aardappelen en makreel

Salade
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 20 gewassen krieltjes
  • 400 g gerookte makreelfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 0.5 theelepel honing
  • 8 fijngehakte lente-uitjes (inclusief een beetje groen)
  • peper en zout
     

Recept

Kook de aardappelen in de microgolfoven in een bodempje water zacht (ongeveer 7 minuten op 600W). Verwijder het vel van de makreelfilets en snijd de filets in kleine stukjes.

Voor de vinaigrette: meng olie, citroen, mosterd en honing, en breng op smaak met peper en zout.

Verspreid de vinaigrette onder de aardappelen en voeg lente-uitjes en makreel toe.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.