Waldorfsalade met gegrild rundvlees

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

120

Een voltreffer voor tijdens de koude feestdagen! 

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 2 dikke stukken rumsteak van elk 300 g
  • 1 aardappel
  • 1 potje zure room
  • 2 jonagold appelen
  • een handvol walnoten
  • notenolie
  • sherry-azijn
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • enkele takjes verse tijm
  • selderzout
  • peper en zout

Recept

Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met olijfolie. Strooi er wat fijngesneden tijm overheen en rooster de rumsteaks een minuut op beide kanten in een hete grillpan. Laat het een klein uurtje langzaam verder garen in een oven op 90°C. Op deze manier blijft het vlees mooi saignant, maar wordt het botermals.

Schil de knolselder en snijd de groente in 2 stukken. Snijd uit één helft 2 cylinders met een diameter van ongeveer 5 cm. Houd de restjes bij om een puree te maken. Snijd de tweede helft in julienne. Zet de restjes van de knolselder op in gezouten water met de geschilde en gesneden aardappel en kook gaar. Kook de cylinders gaar in een aparte pan met kokend gezouten water. Blancheer zowat drie kwart van de sliertjes knolselder enkele minuutjes in gezouten water en verfris onmiddellijk.

Snijd een julienne van de ongeschilde appelen en voeg ze bij de gekookte sliertjes knolselder. Hak de noten grof en voeg ze er bij. Breng deze Waldorfsalade op smaak met notenolie, sherry-azijn, peper en selderzout.

Kook de room in tot hij indikt. Giet de restjes knolselder en de aardappel af en pureer in de blender. Doe dit bij de room en breng op smaak met selderzout.

Fruit de overgebleven sliertjes knolselder goudbruin in arachideolie.

Snijd niet te dunne plakken van de cylinders. Schik er telkens 3 op een bord. Lepel er wat zure room op en bedek met de Waldorfsla. Snijd het vlees en schik het er naast. Aan de andere kant van het vlees komt wat puree, bestrooid met de krokante twijgjes van knolselder.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.