Vol-au-vent van Noordzeevis met pommes duchesse

Programma Dagelijkse kost
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

70

Ik maak vandaag heerlijk klassiek eten: een vol-au-vent van vis met pommes duchesse. In plaats van een bladerdeegbakje, maak ik een fleuron – een bladerdeegkoekje in de vorm van een halve maan dat perfect bij deze bereiding past.

Ingrediënten

Voor de visfumet:

  • 3 uien
  • 3 stengels selder
  • 5 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • visgraten (zie vol-au-vent)
  • 2 l water
  • boter
  • enkele takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 steranijs
  • peperbollen
  • zout

Voor de pommes duchesse:

Voor de vol-au-vent:

Voor de bladerdeegmaantjes

Recept

Visfumet

Pel de uien en snijd ze grof. Snijd de selder met de blaadjes in stukken.

Smelt een klont boter in een kookpot. Stoof de uien met de selder.

Doe er de graten van de vis bij.

Kneus en pel de knoflook. Doe de tenen ook in de kookpot.

Kneus en pel de knoflook. Doe de tenen ook in de kookpot.

Kruid met een snuif zout. Kneus de peperbollen en doe ze in de kookpot. Leg er de steranijs, tijm en laurier bij.

Pers er de citroen bij uit en leg de schil van de citroen ook in de kookpot.

Bevochtig met water tot de graten en groenten onder staan. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ongeveer een half uur garen.

Zeef de visfumet.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.