Vitello met Tunesische smaken

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Vitello tonnato is één van de meest bekende Italiaanse gerechten. De Tunesische variant op de klassieker combineert kalfsvlees en tonijn met granaatappelpitjes, yoghurt en geitenkaas. 

Ingrediënten

  • 400 g kalfsfilet (uit de rug)
  • 20 honingtomaatjes
  • 100 g granaatappelpitten
  • 100 g geitenkaas
  • 4 brickblaadjes
  • 1 blikje tonijn
  • 1 klein potje Griekse yoghurt
  • blaadjes waterkers (voor versiering)
  • limoensap
  • olijfolie
  • peper en zout
  • eigeel

Recept

Gaar het kalfsvlees in de oven voor 30 minuten aan 180° C tot hij rosé is en snijd daarna in fijne plakjes.

Snijd de honingtomaatjes in twee en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Gril ze daarna op de platte zijde.

Snijd de brickblaadjes in twee, leg er een stukje geitenkaas in, plak ze toe met een beetje eigeel en rol ze op. Bak ze daarna met olijfolie in de oven voor 10 à 12 minuten op 180° C tot ze bruin zijn.

Laat de tonijn uitlekken. Mix in de blender met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

Leg het kalfsvlees op het bord, plaats de tonijn in toetjes op het bord, versier met de tomaatjes, granaatappelpitjes en waterkers en schik de brickkoekjes op het bord. Besprenkel met wat olijfolie en peper van de molen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.