Vissoep van rode poon en snijbiet

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Snijbiet is een groente die je aan veel recepten kunt toevoegen en vissoep is daar een van. Samen met de poonfilet vormt de snijbiet een schitterend duo. 

Ingrediënten

  • 4 rode poonfilets
  • 2 grote bladeren snijbiet (warmoes)
  • 20 cl vissoep (kant en klaar in de supermarkt)
  • 2 soeplepels rouille (kant en klaar in de supermarkt)

Recept

Warm de vissoep op met 1 soeplepel rouille totdat ze kookt.

Pocheer de snijbiet 3 minuten in de kokende soep. Haal de snijbiet uit de soep en laat de bladeren uitlekken in een vergiet of op een rooster.

Dompel de 4 rode poonfilets in de soep op een matig vuurtje en laat 1,5 minuut koken. Haal de rode poon uit de soep.

Dresseer de snijbietbladeren in een diep bord en leg daarop de visfilets. Giet de soep in de borden en werk af met een lepeltje rouille.

Recept David Martin

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.