Vissoep met rijstnoedels en kabeljauw

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Oosterse soep met Belgische producten. Stukjes kabeljauw, paddenstoelen en wortel met een vleugje gember en citroengras. Breng op smaak met Koriander, sojasaus en limoensap voor een heerlijk verfrissend soepje! 

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw 
  • 1 l visbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 1 rood pepertje
  • 1 stengel citroengras
  • 2 wortelen
  • een pakje rijstnoedels
  • 250 g paddenstoelen
  • boter
  • een bosje verse koriander
  • het sap van 1 limoen
  • sojasaus

Recept

Snij de knoflook, de gember, het pepertje en het citroengras fijn. Snij de wortelen in dunne reepjes. Maak de rijstnoedels (zoals op de verpakking). Snij de paddenstoelen in plakjes en bak ze kort in boter.

Breng de visbouillon aan de kook en voeg de knoflook, de gember, het pepertje, citroengras en de wortel toe. Laat 3 minuten koken. Snij de kabeljauw in stukjes en laat 2 minuten meekoken. Verdeel de rijstnoedels met de paddenstoelen over 4 kommen en overgiet met de soep.

Breng op smaak met koriander, limoensap en sojasaus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.