Vissoep met rijstnoedels en kabeljauw

4
  • 400 g kabeljauw 
  • 1 l visbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cm gemberwortel, geschild
  • 1 rood pepertje
  • 1 stengel citroengras
  • 2 wortelen
  • een pakje rijstnoedels
  • 250 g paddenstoelen
  • boter
  • een bosje verse koriander
  • het sap van 1 limoen
  • sojasaus
Ook lekker met koolvis.

Snij de knoflook, de gember, het pepertje en het citroengras fijn. Snij de wortelen in dunne reepjes. Maak de rijstnoedels (zoals op de verpakking). Snij de paddenstoelen in plakjes en bak ze kort in boter.

Breng de visbouillon aan de kook en voeg de knoflook, de gember, het pepertje, citroengras en de wortel toe. Laat 3 minuten koken. Snij de kabeljauw in stukjes en laat 2 minuten meekoken. Verdeel de rijstnoedels met de paddenstoelen over 4 kommen en overgiet met de soep.

Breng op smaak met koriander, limoensap en sojasaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.