Vispannetje met Brugge kaas

Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

30

Schotel van zalmfilet, st.Jacobsnoten en tijgergarnalen met een heerlijke kaassaus en champignons. Op smaak gebracht met een visbouillon en muskaatnoot. 

Ingrediënten

Voor de saus

  • 75 g bloem
  • 75 g boter
  • ¾ l visbouillon
  • 250 g gemalen Oud Brugge kaas (10 maanden gerijpt) of Brugge Prestige (18 maanden gerijpt – slechts in het najaar verkrijgbaar)
  • een mespuntje peper, zout en muskaatnoot

Voor de vis

  • +/- 200 g St. Jacobsnoten (zonder kuit)
  • +/- 200 g zalmfilet
  • +/- 200 g champignons
  • +/- 200 g tijgergarnalen

Recept

De roux maken met bloem en boter, daarna de visbouillon toevoegen en ¾ van de gemalen Oud Brugge of de Brugge Prestige kaas.
Even bijkruiden.

De zalmfilet in stukken snijden en samen met de tijgergarnalen, de St. Jacobsnoten en de champignons verdelen over de ovenschaaltjes.

De saus over de vis gieten en +/- 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen.

De rest van de gemalen kaas over de schaaltjes verdelen en nog even onder de grill plaatsen tot je een mooie bruine kleur bekomt.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.