Viskroketten met dragonaardappelen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Een gezonder alternatief voor kroketten. Een vulling van vis en dragonaardappelen met een vleugje mosterd erbij. 

Ingrediënten

  • 300 g wijtingfilets
  • 2 grote aardappelen
  • gezouten boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 2 zure augurkjes
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 1/2 koffielepel verse fijngehakte dragon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 scheutje olijfolie 
  • peper en zout
  • citroen
  • peterselieolie

Recept

Ui en wortel schillen. In stukken snijden. 20 minuten laten koken in licht gezouten water. Tegelijk de vis boven het kookwater stomen in een mandje met het deksel op de pot. De vis mag eigenlijk niet echt koken, want dan wordt hij te droog. Laat de vis uitlekken.

Kook de aardappelen en snijd ze in stukjes. Doe ze in een kom en leg er kleine klontjes gezouten boter op. Hak een sjalot en de augurkjes heel fijn. Zorg ervoor dat alle kleine graatjes uit de visfilets verdwenen zijn. Doe de vis, de sjalot, de augurken, de dragon en de mosterd bij de aardappelen. Kruid met peper en zout.

Plet met een vork tot een mooie dikke puree is ontstaan. Laat afkoelen in de koelkast en vorm er met een lepel ronde vormpjes van. Draai elk vormpje eerst in bloem, daarna in losgeklopt eiwit en dan in het paneermeel.

Bak de koekjes zachtjes in een pan met antikleeflaag en wat boter.

Versier het geheel met citroen en wat peterselieolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.