Verrassingscroques

4
  • 1 extra groot brood
  • 8 plakken gekookte ham
  • 8 plakjes abdijkaas
  • ¼ knolselder
  • 1 vers geitenkaasje
  • 1 rode en gele paprika
  • 100 g chorizo in dunne plakjes gesneden
  • enkele stengels verse bieslook
  • boter
  • selderijzout

Snijd met een zaagmes het hoedje van het brood. Snijd vervolgens rakelings naast de korst het kruim in tot net op de bodem. Zorg ervoor dat je onderaan niet door de korst snijdt. Maak een gat in de zijkant van het brood, net boven de onderkant. Zwaai met het mes naar links en rechts en snijd zo het kruim los van de bodem. Gebruik bij voorkeur een mes met een ronde tip. Dat voorkomt dat je door de korst prikt.

Haal het kruim uit het brood en snijd het in dunne sneetjes. Smeer alle sneetjes in met boter.

Schil de knolselder. Haal er met een keukenschaaf dunne plakjes uit en snijd die nog eens in reepjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd ook de chorizo fijn en snipper het bieslook.

Bedek een kwart van de sneetjes brood met een plakje ham. Strooi er de knolselder overheen en kruid met het selderijzout. Bedek met plakjes abdijkaas en dek af met sneetjes brood. Snijd er vormen naar keuze uit.

Bedek nog eens een kwart van de sneetjes met plakjes geitenkaas. Strooi er de paprika en chorizo overheen. Breng op smaak met peper, zout en het gesnipperde bieslook. Dek af met de resterende sneetjes brood en snijd in mooie vormen.

Rooster alle croques lekker krokant en serveer in het uitgeholde brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.