Veggie aardappelstew

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Aardappelen besprinkelt met korianderzaadjes. Meng de aardappelen tussen mais en paprika en kruid af. Gebruik chilipeper om de stew pikanter te maken. 

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1 courgette
  • 100 g maïs uit blik
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels groene selder
  • 1 el korianderzaad
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
     

Recept

Snijd de aardappelen, paprika, bleekselderij en courgette in blokjes van 2 x 2 cm.

Rooster de korianderzaadjes in een droge verhitte wok en stamp ze fijn in een vijzel.

Snipper de ui, chilipeper en knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een braadpan.

Bak knoflook en ui 2 min. op een laag vuur.

Voeg de aardappel-, paprika-, courgette- en bleekselderijblokjes en de chili toe en bak 2 min. mee.

Breng op smaak met zout en peper en de gemalen koriander.

Stoof de groenten afgedekt ongeveer 20 min.

Roer om en voeg de uitgelekte maïs toe.

Hak de verse koriander fijn, schep deze door de stoofschotel en dien meteen op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.