Vegetarische lasagne met seizoensgroenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Groentenlasagne met seizoensgebonde Belgische groenten. 

Ingrediënten

  • 6 à 8 lasagnevellen
  • peper
  • zout
  • 3 stronkjes witloof, in reepjes gesneden
  • roomboter
  • ½ savooikool, in reepjes gesneden
  • 3 stengels prei, in ringen gesneden
  • ½ l groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • ½ l melk
  • nootmuskaat
  • 125 g geraspte oude kaas

Recept

Kook de lasagnevellen 5 minuten in water met wat zout en laat ze naast elkaar uitlekken op een keukenhanddoek.

Stoof elke groente apart in boter en breng op smaak met peper en zout. Beboter een ovalen ovenschaal. Schep de prei op de bodem en overgiet met een beetje bouillon. Leg hierop de lasagnevellen. Schep de kool erin en giet er wat bouillon over. Eindig met het witloof.

Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en laat minstens 1 minuut bakken. Giet er dan al roerend de melk bij. Roer tot u een gebonden saus hebt. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en haal van het vuur. Voeg nu de kaas toe en roer goed.

Giet de saus over de lasagne en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven (200°C).

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.