Vegetarische lasagne

Broodje kaas
4
60
Een lasagne met ricotta is lichter dan een lasagne met bechamelsaus.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gewassen aubergine, paprika’s, courgette en ajuin in dunne schijfjes.
Giet olijfolie in een grillpan en doe er een takje tijm en de fijngesneden look bij.
Leg de stukken aubergine, ajuin, courgette en paprika in de grillpan. Kruid met peper en zout.
Gril de groenten in een grillpan gedurende 1 minuut aan elke kant.

Was de spinazie en bak ze vervolgens in een pot met peper, zout en look.

Klop de ricotta los en meng met 4 eetlepels room. Breng op smaak met peper en zout.

Schep 4 eetlepels tomatenpassata in een lasagneschaal. Leg een laagje lasagnevellen op. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen.
Leg op de lasagnevellen een laagje gegrilde aubergine. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata, een laagje ricotta en bedek met lasagnevellen.
Leg op de lasagnevellen een gegrilde paprika. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata en een laagje ricotta. Bedek met lasagnevellen.
Leg op de lasagnevellen een laagje gebakken spinazie en gegrilde ajuin. Daarna 4 eetlepels tomatenpassata, een laagje ricotta en bedek met lasagnevellen.
Leg op de lasagnevellen een laagje ricotta, daarna vier eetlepels tomatenpassata en een laagje gegrilde courgette.

Strooi de geraspte kaas boven de lasagneschotel en zet hem 45 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.