Vegetarisch gevulde tomaat

  • 4 middelgrote tomaten
  • 60 g geraspte Emmentaler
  • 100 g quinoa
  • een handvol maïs
  • 1 ui
  • een handje basilicum, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • sap van een halve limoen
  • komijn
  • peper en zout
  • enkele rozijntjes
  • kurkuma

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snipper de ui fijn en stoof in een pan met wat olie. Voeg de maïs toe en breng op smaak met basilicum, olijfolie, limoensap, komijn, peper en zout, rozijntjes en kurkuma.

Snij de hoedjes van de tomaten en zet deze opzij.
Lepel de pulp uit de tomaten en laat dit aanstoven bij de mais en de ui.
Plaats de uitgeholde tomaten omgekeerd op een keukenpapiertje zodat ze verder kunnen uitlekken.

Bereid de quinoa volgens de verpakking en meng de gare quinoa samen met de andere ingrediënten.

Vul de tomaten met het mengsel, werk af met de geraspte kaas en plaats het hoedje weer op de tomaten.
Schuif ze 15 minuten de oven in, tot de kaas mooi gesmolten is.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.