Vegetarisch gevulde paprika

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Naast tomaten kan je paprika's ook perfect vullen. Gehakt is de vulling bij uitstek maar je kan ook een even lekkere vegetarisch gevulde paprika maken met gekruide couscous. 

Ingrediënten

  • 4  paprika’s
  • 100 g couscous
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl provençaalse kruiden

Recept

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereid de couscous zoals op de verpakking met een blokje groentebouillon.

Stoof intussen de ajuin glazig in olijfolie, samen met de knoflook

Voeg de tomatenpuree toe, alsook de kurkuma, provençaalse kruiden en een snuifje cayennepeper. Breng extra op smaak met peper en zout.

Voeg de couscous toe en stoof deze nog even aan met het mengsel.

Snij het hoedje van de paprika’s af en hou het apart. Vul de paprika’s met het mengsel, zet het hoedje er weer op en plaats 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.