Varkenswangetjes gegratineerd met amandel

6
  • 6 varkenswangetjes
  • 2 à 3 l groentebouillon
  • 150 g zachte boter
  • 200 g amandelpoeder
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 jonge wortelen
  • 6 aardappelen
  • tijm
  • 2 sneetjes spek
  • 1/2 l bruine fond
  • peper, zout
  • klontje boter
  • 200 g trompette de la mort (champignon)
  • 1/2 sjalot
  • 100 g amandelnootjes
Gaar de wangetjes in de bouillon en reinig ze.
Bewaar 3 dl bouillon.
Meng boter, amandelpoeder en rozemarijn.
Strijk fijn uit tussen boterpapier en laat in koeling harden.
Snijd in de vorm van het wangetje, leg op het vlees en gratineer.
 
Schil wortelen, kook en halveer.
Warm op in boter.
Snijd aardappelen in cilinders.
Schik in pan met boter, tijm en spek.
Zet net onder water.
Breng aan de kook en zet dan op zacht vuur tot het water verdampt is.
Laat de bouillon van de wangetjes tot 1/3 inkoken.
Voeg bruine fond toe en kook in tot de gewenste dikte.
Kruid bij met peper en zout.
Werk af met klontje boter.
 
Was de champignons, droog tussen twee handdoeken.
Bak ze in boter met peper en zout.
Voeg op het laatst de fijngesneden sjalot toe.
Hak de amandelnootjes, kleur aan in de pan in olijfolie.
 
Schik op het bord.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.