Varkensvlees met reuzengarnalen in de wok

4
  • 200 g varkensvlees (mignonnettes of koteletten) in kleine blokjes gesneden
  • 12 reuzengarnalen, gepeld en de darmkanaaltjes verwijderd
  • 300 g noedels klaargemaakt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 3 wortelen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 komkommer, in reepjes gesneden
  • 200 g shiitakes of Parijse champignons, in fijne plakjes gesneden
  • 200 g sojascheuten
  • 1 ui, in fijne plakjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 stukje gember van 3 cm, fijngesnipperd
  • 1/2 busseltje koriander of platte peterselie
  • 1 koffielepel sambal
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepels arachideolie
     

Bak de blokjes varkensvlees en de garnalen kort aan in 1 eetlepel arachideolie in de wok.
Schep ze uit de wokpan en hou ze apart.
Laat nu de knoflook en de gember even aanstoven en schep ze eveneens uit de pan.

Neem 2 eetlepels arachideolie en roerbak alle groenten behalve de sojascheuten en de shiitakes of champignons in de pan.
Voeg de gember, de knoflook, de blokjes varkensvlees en de garnalen toe.
Roerbak alles 2 à 3 minuten en voeg vervolgens de sojascheuten en de shiitakes of champignons toe.
Breng op smaak met de sambal, de sojasaus en het citroensap en roerbak alles nog even verder.

Verdeel de warme noedels over de borden, schep er de wokmengeling op en werk af met fijngesnipperde koriander of peterselie.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.