Varkensvitello met rucola

4
(15) 5
  • 250 g varkensgebraad (gebakken)
  • 100 g rucola
  • 3 el mayonaise
  • 1 blikje sardienen (op olijfolie)
  • ½ citroen
  • 1 tl kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • croutons
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Snijd het varkensgebraad in fijne sneetjes.

Haal de zeste van de citroen en snijd dit fijn. Pers het vruchtvlees zodat je citroensap bekomt. Pel het teentje knoflook.

Voor de saus : mix de mayonaise met de sardienen op olijfolie, de kappertjes, de zeste en het sap van de halve citroen en de knoflook. Kruid met peper en zout.

Was de rucola en maak hem droog. Stoof de rucola 2 minuten aan in olijfolie.

Schik de rucola op een bord en leg er de sneetjes gebraad op.
Werk af met de saus en de croutons.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.