Varkensstoofpotje met rode wijn en jonge groenten

4
(20) 120
  • 1 kg varkensstoofvlees (liefst uit de schouder of de spiering)
  • 4 dl rode wijn
  • 5 dl vleesbouillon
  • 2 ontvelde tomaten
  • 2 grote uien
  • kruidentuiltje: peterselie, tijm, laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • een 16-tal geschilde jonge wortelen
  • 120 g dubbelgedopte tuinbonen (ontdaan van de schil en het vruchtvlies)
  • 80 g boter
  • een 15-tal blaadjes salie
  • (eventueel) 1 eetlepel maïszetmeel
  • versgemalen peper en grof zout

Bak het vlees (in 2 beurten en in een ruime pan) aan in de helft van de boter. Kruid met zout en peper. Stoof de ui in dezelfde pan glazig en doe samen met het vlees in een ruime pot. Overgiet met wijn, bouillon en doe er de tomaten, knoflook en kruidentuiltje bij. Laat onder gesloten deksel smoren gedurende minstens 2 uur.

Kook intussen de wortelen en tuinbonen beetgaar in lichtgezouten water. Spoel daarna het geheel in koud water

Zeef de stoverij en verwijder het kruidentuiltje. Bind eventueel met maïszetmeel en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden salieblaadjes toe.

Glaceer de groenten in de resterende boter.

Serveer het stoofpotje in diepe borden en lepel er de groenten langs.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.