Varkensstoofpotje met rode wijn en jonge groenten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 120

Stoofpot van varken met jonge worteltjes, een sausje van vleesbouillon en rode wijn. Kruid het af met tijm, laurier en peterselie. 

Ingrediënten

  • 1 kg varkensstoofvlees (liefst uit de schouder of de spiering)
  • 4 dl rode wijn
  • 5 dl vleesbouillon
  • 2 ontvelde tomaten
  • 2 grote uien
  • kruidentuiltje: peterselie, tijm, laurier
  • 2 teentjes knoflook
  • een 16-tal geschilde jonge wortelen
  • 120 g dubbelgedopte tuinbonen (ontdaan van de schil en het vruchtvlies)
  • 80 g boter
  • een 15-tal blaadjes salie
  • (eventueel) 1 eetlepel maïszetmeel
  • versgemalen peper en grof zout

Recept

Bak het vlees (in 2 beurten en in een ruime pan) aan in de helft van de boter. Kruid met zout en peper.

Stoof de ui in dezelfde pan glazig en doe samen met het vlees in een ruime pot. Overgiet met wijn, bouillon en doe er de tomaten, knoflook en kruidentuiltje bij. Laat onder gesloten deksel smoren gedurende minstens 2 uur.

Kook intussen de wortelen en tuinbonen beetgaar in lichtgezouten water. Spoel daarna het geheel in koud water.

Zeef de stoverij en verwijder het kruidentuiltje. Bind eventueel met maïszetmeel en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Voeg de gesneden salieblaadjes toe.

Glaceer de groenten in de resterende boter.

Serveer het stoofpotje in diepe borden en lepel er de groenten langs.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.