Varkensspiesjes met gegrilde paprika’s, aubergine en tomaat

4
180
  • 500 g varkensmignonette
  • 1,5 dl olijfolie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 3 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 6 rode paprika’s
  • enkele takjes tijm, gehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • enkele blaadjes munt, gehakt
  • 1 sinaasappel
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • peper en zout
  • bruin brood
  • satéprikkers
     

Snijd het vlees in blokjes. Meng 1 dl olijfolie met de Provençaalse kruiden en de knoflook. Kruid met peper en zout en giet over het vlees. Laat een paar uur marineren in de koelkast.

Week houten prikkers in water om verbranden te voorkomen.

Gril de paprika’s in de oven (25 min op 225°C). Pel de paprika’s en snijd ze in stukken. Verdeel hierover de tijm, de munt en de kappertjes. Kruid met peper van de molen en overgiet met 2 eetlepels olijfolie.

Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe en besprenkel met een beetje sinaasappelsap.

Steek het vlees op de prikkers en rooster het. Serveer met de groenten en het bruin brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.