Varkensspiesjes met gegrilde paprika’s, aubergine en tomaat
Provenciaals hoofdgerecht besprinkelt met sinaasappelsap en fijne kruiden.
Recept
Snijd het vlees in blokjes. Meng 1 dl olijfolie met de Provençaalse kruiden en de knoflook. Kruid met peper en zout en giet over het vlees. Laat een paar uur marineren in de koelkast.
Week houten prikkers in water om verbranden te voorkomen.
Gril de paprika’s in de oven (25 min op 225°C). Pel de paprika’s en snijd ze in stukken. Verdeel hierover de tijm, de munt en de kappertjes. Kruid met peper van de molen en overgiet met 2 eetlepels olijfolie.
Snijd de aubergine in blokjes en bak deze in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe en besprenkel met een beetje sinaasappelsap.
Steek het vlees op de prikkers en rooster het. Serveer met de groenten en het bruin brood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.