Varkensreepjes met sojascheuten

4

Haal je de wokpan boven, dan weet je dat je snel aan tafel kan. Dat is met deze wokschotel van varkensreepjes met sojascheuten niet anders. Werk je met voorgekookte rijst, dan zet je dit gerecht binnen de 15 minuten op tafel.

  • 400 g varkensvlees, in reepjes
  • 400 g sojascheuten
  • 4 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1eetlepel vissaus
  • 1eetlepel arachideolie
  • 1 koffielepel suiker
  • 4 fijn gesneden lente-uitjes
  • peper en zout
  • gekookte rijst

Laat de wok heet worden op het vuur met een lepel olie erin. Voeg de fijngehakte knoflook toe wanneer de olie begint te dampen. Laat 30 seconden bakken tot de knoflook goudgeel ziet.

Doe de gepeperde en gezouten Finettes bij de knoflook in de wok. Roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur dan lager.

Voeg dan de sojascheuten, gesneden lente-ui, vissaus, suiker, peper en zout toe. Meng grondig. Laat 2 minuten zacht verder bakken.

Serveer met gekookte rijst.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.